Nedstämdhet vid nyblivet föräldraskap

Det kan vara omtumlande och svårt att bli förälder. Nedstämdhet eller depression är inte ovanligt i samband med att få barn. Typiska tecken är man inte känner sig glad, utan spänd och irriterad. Humöret pendlar upp och ned, och ansvaret över att ta hand om en bebis känns övermäktigt. Det är vanligt att övermannas av tvivel över sin förmåga att vara en bra förälder. Att få barn kan också väcka gamla känslor av sorg från hur man själv hade det som liten. Tillsammans tittar vi på både nu och dåtid för att komma framåt. Du är välkommen både att ta med partner och bebis eller komma själv till dessa samtal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s